Wat is een isolatievloer?
Tegenwoordig wordt steeds meer gebruik gemaakt van isolatievloeren voor een geluiddemping en isolerende functie.
Er zijn verschillende systemen die toegepast kunnen worden om de vloer te isoleren en geluidsdempend te maken, vooral bij appartementen is dit van groot belang.
Er zijn heel veel verschillende variatie’s en diktes. Voor diverse aannemers verzorgen wij de complete vloeren zowel isoleren als de dekvloer aanbrengen, zo weet je dat het altijd goed gaat als je het complete pakket door 1 specialist laat uitvoeren.
Ook voor particulieren leveren wij steeds meer de isolatie en de wapening.
Ook verzorgen wij dat de isolatie en wapening bij u gelegd kan worden tegen scherpe prijzen.
Soorten isolatie
Er zijn verschillende soorten isolatie: Rockwool, EPS, Unipipe en Ethafoam. Allemaal hebben zij een isolerend en geluidsdempend resultaat.
Rockwool en EPS zijn de meest voorkomende isolatiesoorten.
Rockwool, ook wel steenwol genoemd, is een isolatiemateriaal dat wordt vervaardigd uit diabaas of basalt. Bij 1400 *C wordt de steenmassa gesmolten en wordt vervolgens met een zogenaamde spinner weggeslingerd. Hierdoor stolt de vloeistof weer tot draden. Samen met een bindmiddel worden deze in een verhardingsoven tot een mat gemaakt.
De rockwool wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Als bodem voor het opkweken en telen van planten, maar in ons geval als warmte-isolatie van vloeren.
Geëxpandeerd polystyreen (eps) is een karakteristieke en vrijwel altijd witte kunststof, in de volksmond ‘piepschuim’ genoemd, of ook wel ”Isomo”, merknaam van een West-Vlaams bedrijf dat al in 1956 begon met de productie van eps (isomo staat voor ‘isolation moderne’).
Vroeger werd het ook wel tempex of PS- Hardschuim genoemd. Eps wordt al bijna 50 jaar voor velerlei doeleinden toegepast. Het is van oorsprong bedoeld als isolatiemateriaal en kent daarin nog steeds haar grootste toepassing naast verpakkingen en producten voor de GWW-sector.
Iedere kubieke meter eps bevat ongeveer 10 miljoen bolletjes, ook wel parels genoemd. Elke parel telt 3000 gesloten cellen die met lucht gevuld zijn. Concreet bestaat dit isolatiemateriaal qua volume slechts voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht. Vocht (en waterdamp) tasten eps-producten niet aan. Grote mechanische belastingen kunnen dankzij de specifieke celstructuur worden opgenomen. Eps producten zijn licht van gewicht. Eps is een ‘monomateriaal’, wat wil zeggen: bestaande uit één materiaalsoort, waardoor het bij uitstek voor recycling in aanmerking komt. Bovendien is het grondwater neutraal.
Vraag een vrijblijvende offerte aan!
Vragen?
Neem contact met ons op!
073-5031108